Wijnverkoop Slovenië

Het is inmiddels een traditie geworden van Panta Rei: deelname aan een internationaal muziekfestival. Reeds bezochte landen zijn Engeland – Griekenland – Frankrijk – Spanje – Italië …

Dit jaar gaan we naar Slovenië, en doen we mee aan het Okarina Festival in Bled en het EMARS festival in Dobrna. Tevens staan concerten in het kasteel van Murska Sobota en in de grotten van Postojna op het programma.

Deelname aan een internationaal festival kost geld, alsook het vervoer ernaar toe en het onderkomen voor een week. Dit jaar is de provinciale subsidie weg gevallen, resulterend in een budget-gat van €4000.

Vindt u het ook belangrijk om onze (jonge) muzikanten te blijven stimuleren in de amateurkunsten, om in het buitenland onze muzikale talenten te tonen, te laten zien wat wij in Vlaanderen / België in huis hebben? Dan kan u ons steunen!

Wij bieden u een unieke kans om de volgende wijn en/of cava te kopen en ons zo een financieel duwtje in de rug geven om deel te kunnen nemen aan het International Muziekfestival in Slovenië:

  • Lenotti Colle de Tigli
  • Lenotti Rosso Passo del Veneto
  • Pupitre Brut

Per fles: €13

Per 6 flessen: €70 (€11.67 / fles)

Bestellen kan online.

 

Visit Easy Fundraising Ideas

 
 
 

LENOTTI COLLE DE TIGLI

Wijnhuis: het verhaal van Lenotti start in in 1906, als producent van Bardolino classico.

Bedruiving: 50% Cortese en 50% Carganega, van wijngaarden gelegen op oude heuvels waarop ook limoenbomen staan (“tigli” is Italiaans voor limoenbomen). De wijngaarden liggen aan de oostkant van het Gardameer.

Neus: intense fruitige aroma’s van perzik, bloemen en appel, ook de bloemige impressies zijn overduidelijk aanwezig.

Mond: licht en fruitig met een vleugje honing. De aroma’s van tropisch fruit komen goed tot zijn recht, maar worden fraai in balans gehouden door zijn frisse zuren en een licht tinteltje zowel in de aanzet als in de finale.

Serveren: 6°C, te consumeren binnen de 3 jaar.

Serveren bij: ideaal als aperitief, lichte voorgerechten, koude visgerechten, wit vlees en koude pasta’s, ook bij kazen.

Uw prijs: €13 per fles

Bij aankoop van 6 flessen: €70 (€11.67 per fles)

Bestellen kan hier.

 

LENOTTI ROSSO PASSO DEL VENETO

Wijnhuis: het verhaal van Lenotti start in in 1906, als producent van Bardolino classico.

Bedruiving: 50% Sangiovese en 50% Merlot, de wijngaarden op de Morene heuvels aan de oostelijke zijnde van het Gardameer.

Neus: boeket van rijp pruimenconfituur en vijgen

Mond: mooi toegankelijke wijn, met prima zuren die het geheel opfrissen. Fluweelzachte afdronk met zachte tannines.

Serveren bij: deze passe-partout wijn gaat zowel bij gerechten uit de authentieke Italiaanse keuken als bij tal van vleesgerechten. Ook lekker bij kazen (Oud Brugge, Fagotin, Parmegiano).

Serveren: 18 á 20°C – Bewaartijd 3 á 4 jaar

Uw prijs:  €13 / fles

Bij aankoop van 6 flessen: €70 (€11.67 per fles)

Bestellen kan hier.

 

PUPITRE BRUT (Silver Medal Concours Mondial de Bruxelles 2017)

Streek: Penedès (ligt aan de Middellandse Zee, ten zuid-oosten van Barcelona). Dichtbij de kust heerst hier een mediterraans klimaat (warm en droog), wat meer landinwaarts en hoger gelegen is het frisser waardoor we meer elegantie in de wijnen terug vinden. Onder een laagje zanderige leem vinden we vooral kalk.

Druif: Parellada / Xarel-Jo / Macebo

Vatlagering: Cellers de L’Arboc werkt met een kleine hoeveelheid “floor stock”. Meestal wordt er op bestelling gedegorgeerd, zodat er kraakverse cava geleverd wordt.

Kleur: parelmoergroen

Neus: stuiven fris aroma van groene appel, citrus en peer; licht grassig met citroenkruid en nectarines, zelfs wat witte chocolade

Smaak: het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Ook in de mondfase de plezierige rinsheid van groene appel

Afdronk: zacht en geeft een rijke impressie

Serveren bij: ideaal als aperitief, verfrissend en eetlustopweekend. Lekker bij lichte en elegante voorgerechten, salades, oesters. Schitterend bij sushi.

Uw prijs: €13 per fles

Bij aankoop van 6 flessen: €70 (€11.67 per fles)

Bestellen kan hier.